Стилове на женско облекло

Стил "Пънк" в дрехи

Стил

присъединете се към дискусията

 
Съдържанието
  1. История на
  2. стил
  3. Избор на облекло
  4. образи

Пънк стилът в дрехите е един от най-скандалните. Тя е привлечена от безгрижни и живи образи и в същото време отблъсква мнозина със своята специфичност и необходимостта от пълно спазване на тази субкултура. Въпреки това, модните дизайнери намират точки за контакт между шокиращите и модерни модни тенденции, създавайки сложни и много странни дизайни.

За момичетата пънк стилът е един от начините да изразите себе си и да разкажете на целия свят за вашата особеност, специален поглед към света и усещане в реалностите на нашето време.

История на

Пънк се смята за продължение на хипи движението, което беше толкова популярно през 60-те години. Цветните хора обичаха мира, живееха и обичаха свободно, без никакви ограничения за себе си, с всички средства, които протестираха срещу войната и насилието. По-късно се наблюдава трансформация на нагласите в обществото и се появява протест по отношение на всичко - на себе си, на обществото, на неговите правила, на целия свят. През 70-те години пънкът процъфтява в пълна степен и музиката допринася за неговото развитие.

Преведено от английски, думата punk има няколко значения: лошо, неприятно, scumbag. Пионер в тази посока е американската група Ramones, която първа се държи неприлично на сцената, пеейки силно песните си. Публиката пое тази лудост.

Дрехите от пънк стил за първи път са поставени от дизайнера Вивиен Уестууд, която е създала дрехи за групата на съпруга си Малкълм Макларън, продуцент на Sex Pistols. Вивиен не беше шивачка, но се опита да шие, както се оказа. В резултат на това се появиха неща, които бяха доста необичайни за онова време - разкъсани панталони, странни тениски с връзки, вместо традиционните без презрамки. На ризите имаше скандални надписи.

За кратко време магазинът Vivienne Westwood стана център на атракция за пънкарите. Тук можете да намерите якета, пришити от различни парчета плат и нарязани с щифтове, панталони с разводи след накисване в белина ... За украса са използвани нитове, значки, въжета, шипове. И, разбира се, представителите на пънк средата могат веднага да бъдат разпознати от прическата - ирокезите.

В средата на 70-те години на миналия век, благодарение на усилията на дизайнерите, пънк стилът от улиците стъпи на подиумите. От този период пънк модата претърпява редица трансформации, което води до различни пост-пънк стилове. А модерните модни къщи продължават да намират вдъхновение за създаването на своите нови колекции и да развиват шокиращ стил.

стил

Модерни дрехи пънки - това е яке, кожено яке, зашити от парчета от кожа, богато украсени с всякакви метални аксесоари. Дънките обикновено са разкъсани и износени до дупки. На панталоните може да има някои снимки, които причиняват етикети, лепенки. Обувките обикновено са масивни, като армейски ботуши или обикновени маратонки.

Момичетата могат да си позволят да носят скъсани чорапогащи в комбинация с къса кожена пола. Блузите трябва да са прозрачни. Позволено училищна униформа, но с елементи на провокация. Обувките се качват на масивна платформа като обувки. Гримът е подходящ - черни очи, съчетани с черен молив, тъмно, почти черно червило и същия лак за нокти.

Днес младите хора имат голям избор от тенденции в пънк модата. За тези, които предпочитат да се съобразяват с модерния пънк, си струва да вземете кожени изделия, аксесоари за военни теми, да се украсите с вериги и шипове.

Гламурният пънк предлага на модните жени ярко оцветена коса, дрехи с леопардов модел. Желателно е, че тя блясък кристали.Можете да носите сатенена риза с тесни панталони.

Любителите на анархията могат да се изразят в анархо-пънк. Така наречената черна милитаристична мода. Отличителна черта е изобилието от лозунги и символи на анархията.

Популярният готик също излезе от пънка. Тази посока се счита за сексуална. Има място за корсети, поли, тесни панталони, почти прозрачни ризи, черни дълги наметала. Най-важното е да издържат на цвят, трябва да е само черен.

Друга интересна посока може да се счита за ска-пънк. Неговите представители могат да се отличават със строги костюми, карирани маратонки, тесни шапки. В цвят предпочитание се дава на черни и бели клетки.

Най-женственият стил е емо пънкът. Комбинацията от розово и черно изглежда женствена. Тази посока обикновено се избира от много млади момичета.

През 90-те години се ражда друг изключително популярен район - киберпанк. След появата на екраните на научнофантастични филми за едно тъмно бъдеще, идващо от човешки бедствия. Известни дизайнери са поканени на някои популярни филми като дизайнери на костюми. Благодарение на тяхното въображение, някои изображения са се преместили от екрана към нормален живот. Оттук и любовта към латекс, кожа, найлон, ярки кисели цветове, очила с неонови лещи.

Избор на облекло

За да съответства стила на пънката достатъчно, за да си купите малка черна рокля. Но важният момент в тази екипировка ще бъде аксесоарите. Тя може да бъде вериги, висулки, метални обеци, гривни с шипове.

Можете да вземете черен кожен корсет. Той ще даде не само сексуалност, но и ще подчертае привързаността към пънк модата.

Дънките също са съществен атрибут в пънк облеклото. Но панталоните трябва да изглеждат малко необичайни. Те трябва да са с дупки и избледнели. Можете да постигнете този ефект сами.

Друг незаменим елемент от облеклото е кожено яке с много нитове и ключалки.

Чорапогащите трябва да са в мрежата, а не непременно само в черно. Ако те не са на разположение, тогава могат да се използват стари капронови чорапогащи, които са оставени настрана заради стрелката или издуването. Предлага се допълнително да се наруши. Но става дума само за черни чорапогащи.

Пънкът е популярна клетка. Ето защо, в гардероба трябва задължително да бъде такава плисирана пола и стегнати панталони. Препоръчително е също така да имате черна тениска с череп или известен човек от пънк културата.

образи

Ярък представител на пънк културата е шокиращата лейди Гага, която предпочита този стил не само на сцената, но и в ежедневието. Бляскавото парти беше малко шокирано от появата му в световноизвестното парче месо.

Популярната певица Риана е ярък представител на модния пънк. Черният къс гащеризон с пълна слава показа великолепната си фигура. Изображението завърши чорапогащите в мрежата. Подстригване съобразено с избрания стил - обръснат тил и храмове.

Напишете коментар
Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. За здраве, винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

отношения