Пънк рок група от 80-те. Основните пънк рок групи в света. Причини да изберете "Големия град"

За разлика от чуждия си „брат близнак“, руският рок не се развива толкова бързо. По пътя си той срещна неразбиране, отхвърляне и дори забрани. Въпреки това беше възможно да се образува доста мощен поток, който обединява свободолюбиви, ярки и необикновени личности.

Причини за популярност

Днес руският рок от 80-те е обичан и популярен сред нашите сънародници. Такава музика носи особена енергия. Тя е шумна, силна, агресивна, а понякога, напротив, мелодична и умиротворяваща. Рокът надхвърля общоприетите канони, нарушава правилата и се отървава от стереотипите. Това музикално направление е доста трудно да се характеризира с няколко думи, тъй като на определен етап от развитие и проникване в масите се превърна в субкултура, един вид мироглед, линия на поведение, мислене и живот. Феновете на рок музиката често се обличат различно и изглеждат малко по-различно от всички останали. Искате ли да изтеглите безплатно нова колекция от руски рок? Има нещо интересно на нашия портал!. Тук можете да слушате любимите си песни онлайн, да изтегляте нови елементи и хитове от минали години, да се запознаете с шедьоврите на начинаещите изпълнители. Руският рок от 80-те е представен на нашия музикален ресурс от композиции на най-добрите групи, като напр

Вече 10 години концертната агенция Big City организира събития с участието на известни артисти от Русия и чужбина. Работим директно с много идоли от публиката и предлагаме на нашите клиенти прозрачна система за плащане и винаги качество на празниците. Голям избор от музиканти от различни жанрове ви позволява да изберете точно този, който ще осигури атмосфера на вашето фирмено парти, рожден ден или сватба, която ще се радва на всички присъстващи. От списъка на руските рок групи от 90-те години можете да поканите такива легенди на тежката музика като Bi-2, Spleen, 7B, Diana Arbenina, Tantsy Minus. За почитателите на алтернативата можем да организираме концерт на бандите Slot, Tracktor Bowling, Amatory или Stigmata.

Персонален концерт от рок музиканти

В списъка на руските рок групи от 80-90-те години, представен в нашия каталог, има добре познати групи, чието творчество е обожавано, възпявано и разделено на цитати. Винаги е имало огромно търсене на висококачествена, смислена музика. Сега също е актуално, така че ако искате да направите корпоратив или юбилей незабравими, поканете звезда на вашия празник. Можете да поръчате популярни руски рок групи от 80-те от списъка - Zemlyans, Alisa, Chaif, Aria, DDT, Time Machine, Mumiy Troll и куп други музиканти, чиито записи бяха разпродадени за нула време.

Какви артисти могат да бъдат поръчани за събития

Руските рок групи от 80-те и 90-те години са представени само от най-известните групи, които са спечелили авторитета си с мощна музика и текстове. Музиканти, които са спечелили своята популярност благодарение на таланта си. Не знаете кого искате да поканите на събитието? Концертна и празнична агенция "Болшой город" ще ви помогне да изберете популярни руски рок групи от 90-те години от списъка за вашия празник и да го организирате, като вземете предвид всички ваши желания и предложения. Някои групи, които са достойни за покана за частно или корпоративно събитие:

  • Група Любе и Николай Расторгуев ще внесат тържественост в атмосферата на Вашия празник и ще Ви заредят с патриотична енергия.
  • Групировката "Ленинград" ще взриви публиката и няма да остави нито един шанс за скука. Всички присъстващи ще бъдат доволни, независимо от пола и възрастта.
  • Gorky Park е култова група от 80-те, чиято песен Moscow Calling им донесе дива популярност в Америка и Европа.

Разбира се, изборът на руска рок група от 80-те и 90-те години изцяло зависи от музикалните предпочитания на клиента, но едно нещо е очевидно - знаменитост ви посещава - това е солидно, интересно и изключително. Специалистите на агенция Big City са готови да поемат пълна отговорност за организацията на всяко събитие.

Списък на руските пънк рок групи от 90-те

Пънкът е субкултура, отделен крайъгълен камък в историята на тежката музика, защото този жанр олицетворява критично отношение към обществото и общоприетите морални норми. Много хора сега слушат пънк рок от 80-90-те с носталгия, за някои думите са важни, а някой се интересува от ритъма на китарните струни, който зарежда с енергия и драйв. Поръчайте за себе си и вашите гости най-добрите руски рок групи от 90-те и вашето събитие ще остане в паметта за дълго време. Prince, Cockroaches, Brigadny Podryad, Lumen, Lyapis Trubetskoy - списъкът с популярни руски рок групи от 80-те години може да бъде продължен дълго време. Нашата концертна агенция си сътрудничи с всички известни артисти от Русия и чужбина, затова предоставяме на нашите клиенти огромен избор от музиканти, които могат да бъдат поканени на частни или публични събития.

Причини да изберете "Големия град"

Високото ниво на професионалисти на концертната агенция Big City помага да се въплъщават и най-смелите фантазии на клиентите. Предоставяме музиканти по поръчка и осигуряваме културна програма на събитието. Работейки с нас, вие ще получите концерт на любимите си изпълнители от онези години, както и много предимства, защото ние:

  • На пазара от 2008 г., което означава, че вече 10 години създаваме празнично настроение и каним звезди на фирмени събития, рождени дни и сватби.
  • Правим събитие „на стойност милион“ за достъпни пари благодарение на прякото сътрудничество с музиканти.
  • Имаме огромна база данни от художници, работим с тях непрекъснато. Гарантираме висококачествен звук и грандиозно шоу на вашето събитие.
  • Извършваме цикъл от работа по създаването и организирането на тържества от различен мащаб – от малки частни до публични, достъпни за широката публика.

Появата на пънк рока и постпънка, а след тях - алтернативния рок, още по-ясно очертава границата между рок и поп музика. Така музикалният мейнстрийм се развива вече благодарение не толкова на поп рока, колкото на поп музиката (Майкъл Джаксън, Мадона). Поп-рок албумите са издавани главно от изпълнители, които стават популярни през 60-те и 70-те години. Въпреки това, след рецесията си през 1977 г., хеви метълът се възроди, създавайки някои от най-агресивните поджанрове през 80-те години.

Поп-рокът се развива слабо поради нови изпълнители - въпреки това, различни качествени записи продължават да се издават от Пол Макартни, Елтън Джон, The Kinks.

Една от по-забележителните традиционни рок групи от 80-те са Dire Straits, които свирят блус рок и кънтри рок песни с влияния от джаза и арт рока.

В Америка станаха популярни изпълнители, фокусирани върху ритъм енд блус с фолк и кънтри влияния: Брус Спрингстийн, Джон Меленкамп, Боб Сигър.

След упадъка в развитието на метъл музиката, свързан с появата на пънк рока, в началото на 80-те години във Великобритания започва известната „New Wave Of British Heavy Metal“ (NWOBHM, „нова вълна на британския хеви метъл“).

Въпреки факта, че до началото на 80-те години разцветът на пънк рока по същество приключи (освен това, комерсиално, пост-пънкът се развиваше все по-успешно), пънк рок музикантите от 80-те намериха начини да изразят себе си в нови форми са ска -пънк, психобили, хардкор и Oi!. Най-известната група, която свиреше гневен и агресивен пънк с метални китари и антисоциални текстове, бяха The Exploited.

Брутален метъл от 80-те

Често хеви метъл групите, в търсене на собствено звучене, експериментират с елементи на пънк рока. Така се появи траш метълът – ускорена, претеглена версия на хеви метъл с бас тремоло, бързи виртуозни китарни сола и много по-сериозни текстове. Основатели и най-известни представители на стила са Metallica, които се превърнаха в една от най-емблематичните, влиятелни и известни метъл групи като цяло. Техните класически албуми от 80-те години на миналия век. положи основите на траш метъл стила, разработен от други ключови групи от жанра - Slayer, Megadeth и Anthrax, както и Exodus, Overkill, Testament.

Екстремен пънк

„В Америка развитието на традиционния пънк рок на практика спря, тъй като пънк сцената беше изцяло превзета от екстремната посока на хардкора, която започна да се развива в самия край на 70-те години. Хардкорът е бързи, агресивни, примитивни песни; често хардкор песен е по-малко от една минута. Всички тези принципи бяха заложени още в първото демо, записано от основателите на хардкора и една от най-важните пънк групи от 80-те - Black Flag.

Ямайската ска музика получи нов дъх в края на 70-те. Творбите на основателите на новата вълна ска - преди всичко Madness и The Specials - смесиха традиционни техники и танцов ритъм на ска с музикални находки на нова вълна, енергия и запали на пънк рока. ”Пънк рок от А до Я // PROJECT STUDIO - Малки студия за страхотни записи. - 2003. - с. 16.

Готик-рок поджанрът на пост-пънка, който се появи в началото на 80-те, като цяло не предлага нищо принципно ново. На базата на този поджанр обаче се е оформила специална сцена и една от най-популярните субкултури в момента – готите. По същество това беше тъмен и атмосферен пост-пънк, повлиян от Joy Division и Virgin Prunes. Една от най-влиятелните пост-пънк групи като цяло е The Cure. Отначало свириха нова вълна, в началото на 80-те създават редица много тъмни, твърди и особени произведения. Екзистенциалната музика и струнните хармонии бяха съчетани с един вид "готически" образ. Въпреки случайните експерименти, групата продължава да създава интересни готик рок произведения и до днес.

„В периферията на готик сцената беше The Cult, група, която комбинира готик рок, метален звук и психеделични елементи в духа на The Doors. На базата на звученето на най-тежките готик рок групи (Fields Of The Nephilim, Balaam And The Angel) се формира готик метъл „Пънк рок от А до Я // PROJECT STUDIO – Малки студия за страхотни записи. - 2003. -стр.16 ..

Нова вълна на рока от 80-те

До началото на 80-те години на миналия век музиката на новата вълна е все по-влияна от нововъзникващата електронна музика (Kraftwerk) и поражда синти-поп и електропоп тенденции (Depeche Mode, Duran Duran, Eurythmics, The Buggles, A-Ha), които в строгия смисълът вече не е свързан с рока.

През 80-те години в СССР започва да се развива собствена рок сцена, в която преобладават изпълнителите на новата вълна - Kino, Nautilus Pompilius, DDT, Alice, Agatha Christie, Picnic. Руският рок също се характеризира с влиянието на традицията на бардовата музика - доминиращата роля на текста в песента.

Експерименти на представители на ноуейв и индустриалния пост-пънк, в които песните се изграждаха върху счупени структури с помощта на атонален шум, доведоха до появата на експериментална посока нойз рок. Пионерите на тенденцията са Sonic Youth без вълни, емблематична алт-рок група от 80-те. Техните ранни експериментални записи бяха тежки, кални, тъмни и вискозни китари. До края на десетилетието групата премина към по-мелодичен инди рок.

В края на 80-те години в Америка процъфтява алтернативна сцена, която обаче е напълно игнорирана от масовите радиостанции и лейбъли. Понякога американските групи ставаха по-популярни в чужбина, отколкото у дома. Рядко изключение беше ирландската група U2, която премина от пост-пънк към жалък поп-ориентиран алтернативен рок в края на 80-те години. Фугази изсвири сериозен и спокоен пънк рок.

Авангардната музика през 80-те се развива отделно както от мейнстрийм, така и от алтернативен рок – залага се основно на постиженията на авангарда от 60-те и 70-те години.

Появявайки се през 70-те, през 80-те години навлиза в нова фаза - експерименти както в музиката, така и в областта на "живите" изпълнения - експериментална група с влиянието на прог-рока The Residents, истинските членове на която все още запазват инкогнита .

Пънк рокът е нещо удивително упорито. Излизайки от гаражната скала на 60-те години, той щастливо оцелява и до днес. Е, може би не съвсем добре, но самият факт, че жанрът все още съществува, е поразителен. Определено ще направя отделна селекция за гаражния рок, но дори днес ще хвърлим поглед към предшественика на пънковете. Да започнем с една от любимите ми групи. "MC 5". Започват да свирят в средата на 60-те. Естествено, ще пиша за тях по-подробно. Те са на заглавната снимка.

А момчетата по-долу са „В кадифе Под земята". Те също започнаха да свирят в средата на 60-те, но честно казано, за мен винаги е било голяма загадка защо ги наричат ​​прототипа на пънк рока. Ако съм съгласен с MC 5, тогава не се интересувам от тези момчета. Странно? Да! Интересно? Определено. Но пънк рокът според мен е нещо друго.

2

Вижте колко сладък е младият мъж на снимката. Това е Иги Поп от 1969 г. Точно времето за запис на една от основните песни на пънк рока. Именно през тази година ще бъде издаден албумът, който ще включва „аз искам бъда Вашият куче". Повече за Иги вече. Все пак някак си ще зарежа няколко прекрасни снимки с него. За щастие в мрежата има достатъчно такива. Като цяло, разбира се, фотографията на Запад беше пусната на сериозен поток още преди половин век. Няма значение дали групата е излетяла или не, но е много лесно да търсите снимки в нета.

3

« Нов Йорк Кукли»Друга американска група се смята за един от основателите на жанра. Макар че и аз се съмнявам в тях в това отношение. По-скоро прилича на глем рок. Те започнаха да свирят през 1971 г. и точно след това цялата вълна се втурна. Между другото, има мисли за тях да се направи публикация от поредицата "внесени аутсайдери".

4

Също така в началото на 70-те години в Съединените щати все още имаше някои аутсайдери, които не се вписваха никъде. "Унищожи всичко чудовища„Започва да свири през 1973 г. Разбира се, дали това е спорен момент на пънк рока, но фактът, че за времето си беше неочаквана група, определено е безспорен факт. Между другото, забелязахте ли, че говоря изключително за САЩ?

5

Е, сега най-накрая стигнахме до тези, които определено няма да предизвикат спорове. "Ramones". Те започват да играят през 1974 г. Като цяло по това време в Съединените щати се е формирала собствена сцена, където обикновените хулигани и аматьори заеха сцената.

6

В същото време сцената беше заета основно в клуба "CBGB". Група като "Телевизия».

7

В отбор "Телевизия„Фигурата на Ричард Хел несъмнено заслужава внимание. След като напусна групата още преди издаването на първия албум, той влезе в екипа “В Сърцеразбивачи". Където освен него имаше и Джони Сандърс от рухналата през 1975 г.Нов Йорк Кукли". Тук те тепърва се готвят да излязат на сцената.

8

добре а по късно той основан"Ричард Ад и празнотите".С когото записва един вид химн на това поколение "Празно Поколение».

9

Между другото, интересно е да се разгледат снимките от онова време. Ясно се вижда, че първоначално образът на пънка е бил без щифтове и ирокези. На снимката"В Сърцеразбивачи».

10

След срива"В СърцеразбивачиДжони Сандърс играе със Сид Вишъс известно време. Но това не донесе много плод. Сид напусна този свят твърде бързо.

11

Е, самият Сандърс, след като получи пристрастяване към хероин през 70-те години, не живее много дълго. Умира през 1991г. Като цяло той също е фигура, подходяща за рубриката "аутсайдери".

12

« Мъртъв момчета„Друга група от това, първата вълна от американски пънкари. Година на основаване - 1976 г. Разформирована през 1979 г.

13

Случаят на дама Пати Смит е съвсем различен. Някак си вече говорихме за нея. За разлика от повечето групи, избухнали по това време, тя все още записва албуми.

14

« блондинкаКолкото и да е странно, те също напуснаха клуба“CBGB". Спорно е дали са свирили пънк рок в началото на кариерата си, но публикуването на снимка на красавицата Деби е сладко нещо.

15

Ако вече говорим за жени, няма да е излишно да си припомним групата „В Крампи". Те започват да играят през 1973 г.

16

Е, нека бързо напред през океана към стара Англия. Лондон мнозина свързват с пънк движението, но както виждаме хронологично, Ню Йорк по-скоро трябва да предизвиква подобни асоциации. Ключът към разбирането се нарича Малкълм Макларън. Той беше управител на "Нов Йорк Кукли", Посетих клуба"CBGB„И след като видя достатъчно от новата мода, реши да отреже тестото за този бизнес в родния си Лондон. Което, като цяло, той успя да направи. Това беше неговото протеже"секс Пистолети„И в крайна сметка се превърна в флагман на пънк движението.

17

Трябва да се разбере, че в допълнение към пънк рок легендите по това време в Англия имаше цял поток от групи. Така че през същата 1975 г., успоредно с "секс Пистолети"Събрани и"В Проклет". Снимка от концерт в "CBGB„1977 г. Беше интересна епоха. Младата група с лекота кара на турне през океана. Между другото, албумите се реят и до днес.

18

« Buzzcocks»Още англичани, които се събраха да играят през 1976 г. Между другото, именно те се считат за основателите на културата "Направи си сам»В музикалната индустрия. Играят и до днес.

19

относноСиукси и на Banshees„И ние сме с теб някой път.

20

Освен че говорим за „В Реклами". Болезнено има красиво момиче. Всъщност, според линка по-горе, има още няколко групи, в които са участвали дами.

21

Тук ще маркирам такива момчета като „В Вибратори". Също от 1976 г. в моя дядо.

22

И разбира се "В Сблъсък". Още един влиятелен човек.

23

Забележително и "Обединеното кралство Subs". Те наистина са класирани сред втората вълна на английския пънк рок.

24

Втората вълна включва също „Шам69". Тези момчета обаче са по-свързани с "Ой»Сцена. Пънк рокът в края на 70-те започва да мутира отново.

25

От същите времена си струва да си припомним за „груб».

26

И разбира се за “В Играчка Кукли". Това определено е втората вълна на пънк рока. Създадена през 1979 г.

27

Междувременно момчетата не дремеха и в чужбина. Така през 1977 г. се образуват "В Неподходящи».

28

И в същото време групата започна да работи "плазма».

29

През 1979 г. момчетата от една от най-важните групи от втората вълна на пънк рока се събират в Англия. "В Експлоатиран". Като цяло до началото на 80-те години те формират каноничния облик на пънкарите. Ирокезите хрумнаха с идеята да ги носят. Но не са само ирокезите. Пънк рок звукът ставаше все по-бърз и по-тежък.

30

Приблизително по същото време момчетата от "Г. Б. Х". Още един каноничен тип по отношение на външния вид.

31

Всъщност тук историята на пънк рока направи завой към хард кор. Интересното е, че в Съединените щати появата на хардкор сцената не беше същата като в Англия. Тук ирокезите не носеха. Ето например групата „Черен Флаг„Който стои в началото на американското хард ядро ​​движение.

32

А ето и „Мъртъв Кенедис».

33

Интересното е, че сега този вид музика не беше пълен с хероин и алкохол. Здравословният начин на живот дойде на мода. концерти"Незначителен заплаха„По принцип се провеждаха там, където продажбата на алкохол е забранена.

34

« SSD„Още една банда от хардкор вълната от 80-те.

35

Те се наричат ​​хард ядро ​​и "Лошо Мозъци". Между другото, момчетата започнаха да свирят в края на 70-те, за разлика от предишните групи, които се появиха през 80-те.

36

Ще спомена също „Лошо религия". Също доста тежка група.

37

Заслужават интерес и "агностик Отпред».

38

Самият хард ядро ​​беше широко разпространен не само в САЩ. С изключение "В Експлоатиран" и "Г. Б. Х." в Англия ловуваха"Изписване».

39

Имаше сред британците и "хаос Обединеното кралство". Тук, между другото, също се вижда, че външният вид беше по-скоро в съответствие с пънка, отколкото на колегите от САЩ.

40

Е, ще отбележа и за баланс "Разстройство„От британците.

41

Смешно е, че “Beasty момчета„Започна по едно време с пънк рока. Ето ги на снимката с Били Айдъл.

42

Но много по-интересно е, че в средата на 80-те, успоредно с хард ядрото, се ражда поп пънкът. "NOFX»Един от най-старите представители на този жанр. Играе се от 1983 г.

43

В същото време, в средата на 80-те, групата “В Потомство».

44

Добре "Зелено ден„Също играя от 80-те години.

45

Ще отбележа също „гранясало“Тези момчета обаче започват кариерата си едва през 1991 г. Но очевидно те и горните момчета бяха основният локомотив на пънк рока през 90-те.

46

По-късно като цяло имаше много представители на тази тенденция като „Мигане182".

47

Въпреки това, в Съединените щати се пускаше не само комерсиално успешна музика. През 1990 г. се появи "В Жертвите". Тук на външен вид е ясно от какво са се ръководили момчетата.

48

Е, ще завърша прегледа с групата "Роби". Тази двойка играе едва от 2012 г., но са страхотни.

49

Ясно е, че десетки групи бяха изоставени. Освен това разгледах само американската и английската сцена. Но имаше групи и в Германия, и в Япония, и на много други места. Но въпреки това най-значимото, според мен, все пак идентифицирах. Това е всичко. Благодаря за вниманието и се надявам на разумни допълнения. Сигурен съм, че не съм чувал редица групи.